Release nieuwe GRB producten - 07/12/2013

news item image

Sinds 7 december werd het GRB bijgewerkt voor 13 gemeenten.

Volgende bijgehouden GRB-producten zijn deze week beschikbaar.

Terreinupdate: Kortenberg, Kortessem, Laarne, Lubbeek, Neerpelt, Oostrozebeke, Opglabbeek, Overpelt en Riemst
Bijhouding binnengebieden: Lochristi, Moerbeke, Westerlo en Zelzate

Het Grootschalig Referentie Bestand (GRB) wordt op verschillende manieren ter beschikking gesteld aan de verschillende gebruikersgroepen:
• Het brede publiek kan het GRB bekijken via onze publieksviewer, onze geo-viewer of via het GRB-geoloket op Geo-Vlaanderen.
• De professionele gebruikers kunnen onze webdiensten gebruiken, of zij kunnen de GRB-gegevens in 2 vormen downloaden: GRBgis (GML-formaat of shapefile) en GRBcad (DXF-formaat) via http://download.agiv.be/.

De GRB-producten zijn voor iedereen beschikbaar. Afhankelijk van wie de GRB-producten wenst te gebruiken, en het gepland gebruik, zijn er verschillen in toegang, voorwaarden en prijzen. Meer informatie over het bestellen van het GRB vind je hier.

Het AGIV organiseert regelmatig opleidingen over het GRB en andere onderwerpen. Een actueel overzicht van alle geplande opleidingen vind je hier. Ook kleinschalige opleidingen op maat behoren tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kan je terecht bij contactpunt@agiv.be (09 261 72 00).

Meer informatie over het GRB vind je op de website van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (www.agiv.be) onder de rubriek “Projecten > GRB" of via http://grb.agiv.be.